-En helg i Stockholm-

Förra lördagen åkte jag och R upp mot huvudstaden för en långhelg själva. Barnen lämnade vi uppe i Göteborg hos svärföräldrarna och sedan åkte vi upp mot Stockholm för några barnfria dagar tillsammans.

Och väl uppe i Stockholm på lördagen mötte vi upp Richards kompis och åt gott och drack gott ute vid Mälarpaviljongen. Riktigt mysigt ställe precis vid vattnet med riktigt god mat. Sen blev det en kvällspromenad längs Stockholms fina gator innan vi drog mot lägenheten.

På söndagen testade vi en pop-up restaurang ute på Långholmen. Adam och Albin som stod bakom den och det va en riktigt härligt koncept. En utomhus-restaurang med lite lounge-känsla och även här riktigt riktigt god mat. Vi blev sugna på en chuleton- som vi delade på- och så blev det lite musslor och en sallad på chevre till förrätt. Resten av söndagen promenerade vi runt i stan, va en runda på söder och kikade lite i butiker och kvällen avslutade vi i närheten av lägenheten på Balzac med en god moules frites.

Och sen kom måndagen- sista dagen- där vi promenerade runt i stan, längs Strandvägen och över mot Djurgården och satte oss vid Djurgårdsbron och käkade lunch. Sen drog vi oss tillbaka och packade ihop oss och drog söderöver mot Richards kompis som precis köpt hus söder om Södertälje.

Så våra dagar i huvudstaden va verkligen helt underbara! Vi hade riktigt tur med vädret vilket gjorde att vi kunde traska omkring i hela stan och se väldigt mycket. Det bästa sättet- enligt mig- att uppleva en stad. Att promenera så mycket som möjligt. Och oj, vilken helg vi fick!

Gillar

Kommentarer