-Julen 2020-

Julen 2020 skulle vi egentligen fira i Göteborg med svärföräldrarna och min svägerska med familj men i och med läget och nya restriktioner som kom fredagen innan julafton så bestämde vi för att bara vara hemma, vi fyra. Och det blev ju lite blandade känslor såklart- såklart ville man ju träffa släkten och fira ordentligt på nåt sätt men nu blev det såhär och jag tyckte faktiskt det blev himla mysigt med. Vi kunde själva bestämma vad vi ville ha på julbordet, barnen engagerade sig och tyckte till och det blev en himla mysig dag och kväll trots allt!

Vi började såklart med Kalle- trots att barnen inte alls va så intresserade- sen plockade vi fram det kalla till oss och barnen kalasade på köttbullar och prinskorvar. Tanken va att jag och R senare skulle gå på den varma maten med men vi blev ganska mätta på räkor, lax, sill, sallad och kavringssnittar så vi glömde helt bort Janssons.

Och efter många frågor och en olidlig spänning dök även självaste tomten upp. Oklart bara om barnen faktiskt trodde på att det va den riktiga tomten eller om det kanske bara va en stand-in..?!

Sen framåt kvällen blev det marängsviss till efterrätt och efter det en kvällspromenad med grannarna för att önska god jul, gå av julmaten och för att gå lite frisk luft!

Så julafton 2020 blev faktiskt himla bra på sitt eget lilla vis! Visst, det blev inga stora bjudningar eller hela släkten på besök...men det kommer fler tillfällen och jag tycker att det var ett ypperligt tillfälle att bara få njuta, koppla av och rå om den lilla skaran som faktiskt betyder allra allra mest!

Gillar

Kommentarer