-Lately-

Ja, nu va det ett tag sen jag skrev något här på bloggen. Olika anledningar till det- jobb och vardag som ska gå ihop och den senaste veckan har det varit väldigt intensivt på jobbet och så har ju Corona-pandemin blommat ut för fullt.

Hela tiden matas vi med information om Corona spridningen och vilka säkerhetsåtgärder man bör vidta- dock har det ju hela tiden (från dag 1) varit att tvätta händerna, nys och hosta i armvecket och visa allmän god hygien såväl hemma som ute bland folk. Detta är för mig lite lustigt 2020- att hosta och nysa i armvecket! Detta lärde jag mig i lågstadiet- om inte tidigare?! så varför är det så svårt att ta in för folk?!
Nys i armvecket!
Hosta i armvecket!
En nysning eller hosta i handen eller med näven knuten är inte ok! Varför? Jo, därför vad gör du med handen sen? Tar upp pengar ur din plånbok och ger tjejen som står bakom kassan i affären...

Eftersom jag har det jobbet jag har- där jag har direktkontakt med människor varje dag känner jag (som aldrig haft bacillskräck) att man är lite mer försiktigare nu än tidigare. Delvis för att vi träffar mycket människor, vi har hand om pengar, tar i folks id-handlingar etc.
Så, eftersom handsprit och tvål och vatten har gjort händerna torra och söndriga kör jag nu på handskar när jag står i kassan. Vi har alltid haft tillgång till tyghandskar då vi städar och hänger ut kläder och packar upp varor- jag har aldrig använt dessa fram tills nu...

Jag vet egentligen inte själv vad jag tycker om detta...ena sidan av mig känner mig löjlig medan andra sidan känner att nä, detta är faktiskt rimligt med tanke på vad man jobbar med. Kanske är det så att jag kommer använda dessa handskar tills ”det värsta blåst över” men frågan är när det blir? Och frågan är hur vi kommer ut på andra sidan? Starkare- klarsyntare- mer empatiska- mer hänsynsfulla...?!

Jag hoppas verkligen att vi lär oss något av detta! För inget ont som inte har nåt gott med sig. Kanske att vi visar mer kärlek och större uppskattning till våra nära och kära och kanske också i bästa fall även till våra medmänniskor!

Så! Nys gärna! Hosta om du är hostig!
Men gör detta i armvecket- DITT armveck för att förtydliga det ännu mer!

Ta hand om er därute! Och visa respekt till alla du möter!


#nouwoutfit

Gillar

Kommentarer