Down under

Då va man hemma i Malmö efter 10 veckors slit o skratt som truckförare...tänkte på så mycket jag klarat av o åstadkommit under dessa veckor o kom fram till att jag:

- har dunkat huvudet ett antal gånger i järnbalkar
- kört in i en massa grejer OCH järnbalkar
- varit väldigt nära att ramla av trucken i en väldig hastighet
och det som jag e mest stolt över e ju självklart att jag har lyckats att:
- köra in i en papperskorg som efter smällen sprängdes som en raket

Väldigt stolt över mig själv och mina veckor på sommarjobbet!

Men nu e jag som sagt hemma o tar det hur lugnt som helst med familjen...men allt går ju inte så smidigt om man heter Ida så i fredags när jag skulle ta mig hemåt lyckades jag missa mitt tåg med några minuter. Allt detta tackar jag gubben som inte förstod sig på SJ:s biljettautomat...tackar tackar! Så där stod jag på centralen med plus minus noll på kontot o ingen chans att boka ny biljett och ingen av familjemedlemmarna som svarade på sina mobiler eller hemtelefoner. Just i det ögonblicket ville jag bara sätta mig ner o tycka synd om mig själv! Men fick till slut tag i syrran som räddaren i nöden fixa en ny biljett till mig så nästa avgång skulle jag banne mig inte missa. O då va man på g...men som oftast händer när man sitter på tåg e ju att det blir ganska mycket försenat så varför skulle det va annorlunda nu bara för att jag verkligen verkligen ville hem så snabbt som möjligt?? Kom i alla fall till stationen, en halvtimme senare, och skulle sätta mig på första bästa buss som skulle ta mig till familjen...vilken oxå va försenad! Ganska frustrerande o började känna att det kliade lite i fingrarna. Men jag lyckades komma hem i alla fall vilket va hur mysigt som helst!

Så nu ser jag fram emot morgondagen då mamma tagit ledigt från jobb bara för att umgås med mig...jippi! Blir en tur till Köpenhamn om vädret tillåter, kollar man på de senaste dagarna har det ju regnat konstant så det borde ju inte finnas mer regn tycker man. Men va fasiken det finns ju paraply och regnjackor så inte mycket kan stoppa mig från en heldags shopping i Köpenhamn!
Den 25:e smäller det!

2 helgers hålligång...nu: vila

Så får det bli!
Förra helgen blev det fest med skurktema och fyndig som jag e va jag självklart utklädd till Björn Buse (björnligan) o fest på lördagen brukar innebära sova sova sova på söndagen vilket det oxå blev! Bara en massa sovande men kan väl slänga in, till mitt försvar, att jag jobbat sjukt mycket de senaste veckorna o att detta verkligen e en bidragande orsak till dåsigheten.
Sen blev det ännu mer jobb denna veckan som skulle avslutas med en liten lugn fest i min nya lägenhet i fredags...fest okej men lugn va den knappast! Än en gång får jag skylla på jobbtiderna, inte sunt att vara vaken i 24 timmar...Sen kom lördagen och då mådde man verkligen som man förtjänade. Har insett att det inte e värt att gå ut så jädrans tungt, så kom på en finfin idé eller kalla det snilleblixt: Ida Svensson ska ha en vit månad i ett halvår!
Jepp jepp, så får det bli!

Så nu är det endast denna vecka, vilken snart e över, o nästa sen e det slut på mina dagar som truckförare! 
Innan skolan drar igång blir det att klämma in en tripp hemåt Malmö plus en liten tripp mot Danmark...många roliga saker att se fram emot nu i augusti! 

oj oj oj crazy days

Kan man lugnt säga...flytt hit och flytt dit! Lägenheten i Halmstad skulle lämnas i helgen så det va att sätta sig på bussen o tuta ner på lördagsmorgonen för städning o utflyttning...ska nog aldrig mer flytta...eller i alla fall aldrig flyttstäda och aldrig i 40 graders värme kan bli lite hot! Men efter några svettiga timmar blev det att ta sig till Stina för att kolla nyrenoverade huset o få lite mat i magen innan det bar av tillbaka till Göteborg igen o lasta ut alles!
Stack ner till Halmstad vid tio-tiden och vid nio på kvällen blev det att slänga in handduken för dagen för att vila upp till nästa dags flyttkalas. Blev en liten tripp till ikea med mamma o pappa för att fixa lite nya roliga saker till lägenheten o sen blev det att pula lite o sätta det på plats som skulle på plats!
Sen va det några dagar i början av veckan som spenderades i gamla lägenheten för att städa o göra fint...väldigt väldigt tråkigt, men jag o Fia lyckades spexa till det med trötta hjärnor efter en arbetsdag. När jag äntligen trodde att jag va färdig i lägenheten o va på väg därifrån kom jag på att jag glömt lite saker så det blev en vända upp igen, sen kom jag på att jag nog glömt lite mer så det blev även en andra vända o sammanlagt slutade det väl på att vi traska gibraltargatan upp o ner 3 eller 4 gånger...skoj! Inte alls trött på denna gata nu..har fått se den ur ganska många vinklar så jag e nöjd!

Så nu e det klart i alla fall, utflyttning o inflyttning...återstår ju säkerligen några veckor att pilla lite med småsaker men det kan ju bli ganska skoj...sätta allt på plats så att det känns hemma. Känns som jag ockuperat nästan hela lägeneheten med mina grejer...får kanske ge lite plats till killen som kommer sen...hoppas han inte vill ha alltför stor.

Efter en fullspäckad vecka med flytt, städning o jobb känns det rätt gött att det e fredag...känns inte som det blir gjort många knop här ikväll...pilla lite i lägenheten ta ett eller två glas vin o bara dega.

Thank God it's friday!!!
Visa fler inlägg