Delkurs 1 avklarad!

Äntligen!
Första delkursen, den mer praktiska av dem avslutades idag med en demo. Demo vilket innebar att jag och min kompanjon Alice skulle tillaga lite Sydafrikansk mat, då lamm o pasta med en liten trevlig pudding till efterrätt. Medan vi slängde ihop alla ingredienser skulle vi berätta, så pedagogiskt som möjligt, vad vi höll på med detta inför 12 andra personer. Som om det inte va nog då skulle vi också bli filmade. Kan sägas att hjärtat gick i 220 precis innan det var vår tur. Blev några avslappningsövningar innan själva filmningen.

Så vad kan man säga om denna lilla demo då? Jo att tjugo minuter inte e så lång tid, att 10 sekunders tystnad är jättelång tid och att jag kanske har en ny karriär utstakad...som tv-kock...haha!

Nej men allt som allt gick det väl...hmm...okej! Lammkotletterna kom inte upp i den värmen de skulle ha på våra tjugo minuter, puddingen vilken jag skulle lägga upp snyggt på en tallrik va tydligen inte färdig och blev ganska så såsig...men skit i det det e sånt som händer. Även dem bästa! Alla som satt och kolla på vår demo skulle ju skriva små kommentarer vad som va bra och mindre bra. Och vi fick ju väldigt bra respons, det som inte va så bra var vi väldigt medvetna om själva och någon skrev ju till o med att vi hade kunnat platsa som tv-kockar. Bra betyg eller så ville personen ifråga bara göra oss glada. Hur som helst så blev vi i alla fall glada och väldigt nöjda med vår prestation.

Så nu går jag väl o hoppas på att man ska landa hem ett VG på denna kursen...men ett G funkar väl det med!

Måndag igen...

Ny vecka igen...känns som förra veckan bara svischa förbi och antagligen kommer även denna vecka gå i ultrarapid. Trodde att jag kanske skulle få hoppa in och jobba idag men nix pix, blev inget med det. Så det blev istället träning och en tripp in mot stan för att fila på det sista inför morgondagens redovisning...blev även inhandlat lite inför den stora dagen på onsdag!

I och med att jobbet är ganska ovisst, eller rättare sagt får jag inte jobba så mycket som jag hade velat, tittar jag runt efter andra kanske bättre lösningar. Lite trist att inte veta när man får jobba och bara gå och vänta på ett telefonsamtal. Så va och lämna av ett CV på ett cafe inne i stan igår och hoppas att det kanske kan bli något där.

Satt även o googla lite under helgen och såg att vår C-uppsats nu ligger ute, men det kanske den gjort länge men skitsamma jag såg den i alla fall i lördags och blev ganska stolt över mig själv hehe.

Som det kan gå...

Eftersom det inte blev nån redovisning och matlagning igår i skolan fick man ju planera om dagen...så det blev att ta sig till gymmet och bränna lite. Sen kan jag ju säga att jag va ganska mör när jag kom hem och dö hungrig och trött. Så jag satte mig framför datan och kolla de vikitga sidorna, skulle även kolla upp mitt schema för nästa delkurs när helt plötsligt datan slockna, tv:n slockna, mikron slockna och lampan slockna...jaha elavbrott eller nåt då ju? Bara och vänta på att elen kommer tillbaka...men sen fick jag ju en snilleblixt och tänkte att det kunde va en propp som gått och i och med att jag inte vet hur man kollar det, och inte Richard heller för den delen, blev det att ringa pappa som fick guida mig genom proppbytet. O helt plötsligt funka tv:n, lampan, mikron men INTE datan.

Prova till o med att plugga in datasladden i ett annat uttag men inget funka. Så nu har min gamla sega data, som faktiskt inte e så seg som jag trodde, dammats av och får vara stand in så länge. Det tråkiga är bara allt man har på Richards data som jag inte kommer åt. Skolgrejer o CV o lite andra grejer...men men nån gång kan man väl komma in i burken...
Visa fler inlägg