Ida Kappelin

Delkurs 1 avklarad!
Äntligen!
Första delkursen, den mer praktiska av dem avslutades idag med en demo. Demo vilket innebar att jag och min kompanjon Alice skulle tillaga lite Sydafrikansk mat, då lamm o pasta med en liten trevlig pudding till efterrätt. Medan vi slängde ihop alla ingredienser skulle vi berätta, så pedagogiskt som möjligt, vad vi höll på med detta inför 12 andra personer. Som om det inte va nog då skulle vi också bli filmade. Kan sägas att hjärtat gick i 220 precis innan det var vår tur. Blev några avslappningsövningar innan själva filmningen.

Så vad kan man säga om denna lilla demo då? Jo att tjugo minuter inte e så lång tid, att 10 sekunders tystnad är jättelång tid och att jag kanske har en ny karriär utstakad...som tv-kock...haha!

Nej men allt som allt gick det väl...hmm...okej! Lammkotletterna kom inte upp i den värmen de skulle ha på våra tjugo minuter, puddingen vilken jag skulle lägga upp snyggt på en tallrik va tydligen inte färdig och blev ganska så såsig...men skit i det det e sånt som händer. Även dem bästa! Alla som satt och kolla på vår demo skulle ju skriva små kommentarer vad som va bra och mindre bra. Och vi fick ju väldigt bra respons, det som inte va så bra var vi väldigt medvetna om själva och någon skrev ju till o med att vi hade kunnat platsa som tv-kockar. Bra betyg eller så ville personen ifråga bara göra oss glada. Hur som helst så blev vi i alla fall glada och väldigt nöjda med vår prestation.

Så nu går jag väl o hoppas på att man ska landa hem ett VG på denna kursen...men ett G funkar väl det med!