Ida Kappelin

Nån gång i framtiden?

Sedan fredags morse har man varit ensam hemma eftersom Richard e på vift denna Alla hjärtans dag-helg. Men jag har kunnat underhålla mig själv alldeles utmärkt med massa skojiga grejer! I fredags blev det plugg i skolan, i lördags blev det plugg i skolan och idag har jag inte orkat plugga så jag har tagit en städ/disk och matlagning- för-hela-veckan dag. Woohoo, så kul har jag haft det, lyckliga mig!
I för sig tog vi en runda på after-work efter plugget i fredags, så det va skoj och igår blev det ju att kolla på match med en godispåse och lite vin, så lite happenings har det ju varit!

Sen hade jag väldigt mycket tid för mig själv igår och istället för att kanske göra det rätta och plugga så ägna jag mig åt att kolla runt på nätet bland olika hundraser. Richard har ju äntligen börjat mjukna inför idén att nån gång i framtiden skaffa hund. Så nu har jag gjort lite research och bestämt mig för vilka raser det kanske kan bli...

 

Obviously kan det hända roliga grejer när man har tråkigt
På onsdag e det tenta i näringslära och då ska allt om fett, kolhydrater, proteiner och energi sitta. Alla beräkningar om hur man omvandlar kJ till kcal, hur många E% som finns i 1 gram protein och alla rekommendationer ska alltså sitta som berget.

Jag e ju inte den matematiska typen och bara jag ser för många siffror som multipliceras och divideras och adderas är det nåt som säger stopp i huvet. Hade varit underbart om man på en tenta hade kunnat skriva som svar "det blir typ, i runda slängar..." men det går förmodligen inte. Man kan ju försöka men resultatet blir säkerligen inte jättebra.

Men i torsdagskväll blev det skönt avbrott från pluggandet. Jag o Richard skulle iväg o handla sent på kvällen och i och med att vi skulle ta bilen orka jag inte med att ta min übertjocka jacka, så et blev en vårjacka istället. På vägen hem från affären va det lite krångligt att hitta parkeringsplatser. Antingen va de upptagna eller fulla med snö. Till slut hittar Richard en plats som han vill parkera på. Nej, nej, nej säger jag då i och med att där ligger en ganska stor snödriva. Det kommer sluta med att i fastnar med bilen. 
Jo, jo, jo säger Richard det går finfint.
Gissa vem som hade rätt för en gångs skull? Vi fastna ju givetvis. O ut i kylan med min vårjacka för att putta på, både framifrån och bakifrån men bilen kunde inte rubbas. Efter drygt en halvtimme i kylan fick vi tillslut hjälp av två snälla killar som lyckades dra bort bilen från snödrivan. Köldskadad och smått irriterad kom man ju tillslut in i varma lägenheten.

Väl inne i värmen kunde man ju skratta åt det. Hahaha.
Lärdom av detta då? Jo, (borde va uppenbart för alles) parkera inte där det ligger ett snöberg!
En helg långt långt borta

Så blev det i helgen...vi stack iväg på en resa sisådär 100 mil norrut...mot Umeå för att hälsa på Caroline, uppleva en frisk och härlig bitande kyla och en massa massa snö. I planet upp blev vi någt förvarnade om att det skulle va ca 25 minusgrader. Men dem va ju way off...va nog max tjugo.

Det blev en väldigt mysig helg som innehöll det mesta. En sight-seeing tur på fredagen plus lite shopping och god mat och dyck. Lördagen blev det ett spinning-pass med efterföljande badmintonmatch...par mot par. Va så sliten mot slutet att jag inte orkade bry mig att jag och Richard förlora 3 av 4 matcher. Efter lite bubbelbad och mat i magen blev det att svida om för en kväll på stan med skön musik o dans.

På söndagen mådde man lite som man förtjäna men det blev ändå en långpromenix in mot staden där vissa parti bjöd på oskottade vägar och snö upp till låren. Ganska skoj att traska omkring så men ännu skönare blev det att sätta sig på ett mysigt cafe med en varm kopp choklad och en kaka.
Söndagseftermiddagen spenderades framför tv:n med en stor goo pizza och ett antal omgångar skitgubbe.

En mysig helg allt som allt...