2 0 1 6

Så börjar 2016 lida mot sitt slut och vad passar då bättre än en årskrönika? Det bästa, och det sämsta kanske..., under det gångna året...

Januari 2016
 
 

Januari 2016 började riktigt bra. Med en hotellövernattning för mig och Richard och svärföräldrar som agerade barnvakt. Sen passade vi på att njuta av snön och leka av oss alla tre innan det va dags att åka tillbaka till Logroño och Spanien.

 
Februari 2016
 

Då bakades det semlor, vi kunde njuta av ett härligt väder och jag landade mig ett jobb, på OYSHO!

 
Mars 2016
 

Det va fortsatt härligt vårväder, jag pluggade på och jobbade på och tyckte att livet lekte och vi fick reda på att det låg en liten Alicia i magen!

 
April 2016
 

Jag insåg att det va farligt att jobba på ett köpcentra, varje rast och lunch spenderades med att spana in kläder. Det blev många frukostar och bruncher nere på caféet på hörnan när Charlie va i skolan och så ställdes väl påsken mer eller mindre in pga inställt besök och det faktum att Richard va bortrest...

 
Maj 2016
 I maj kände jag noll inspiration för bloggen. Tiden räckte inte till, lusten fanns knappt och inspirationen va på noll. Så under maj månad blev det inte många blogginlägg.
 
Juni 2016
 
Juni började med en tripp till the big apple med faster. En vecka med en massa skoj och en massa upplevelser. Sen firade vi midsommar med härliga vänner från norr och den 19 juni hade vi kalas för lilleman med kompisar fån hans skola som kom och gatulerade honom. Sen va det den stora dagen den 20 juni då vår lilla kille blev hela 3 år!
 
Juli 2016
 I juli åkte vi mot norr. Mot Malmö, Halmstad och Göteborg och hade några mysiga veckor med familj och vänner. Några vänner som vi inte träffat på länge men som kändes lika nära en ändå, härlig känsla. Efter några veckor uppe i norr åkte vi tillbaka och Charlie lekte i poolen och trivdes som fisken i vattnet.
 
Augusti 2016
 Sommaren va på topp! Det va kalasvarmt och jag och Charlie hängde mycket vid poolen när Richard tränade. Vi åkte på lite utflykter med, bland annat till San Sebastian och La Concha stranden. Och så fick vi besök av härliga belgiska vänner. Härligt att tiden kan stå still och vänskapsrelationerna kan hålla sig lika starka trots år och landsgränser. Augusti va även månaden då Charlie ramlade och fick gipsat ben. Inte jätteskoj men lilleman klarade det galant och klagade inte en enda gång. Tvärtom- han körde på som vanligt!
 
September 2016 
Charlie började skolan, på riktigt. Med uniform och allt, och gips på det! Vi undrade hur det skulle gå men lilleman fixade det galant. Med gipset kom även en massa läkarbesök, några i tid men de flesta fick man vänta väldigt länge på...och så va det festival i stan. San Mateo. Med en massa jippo i stan och lilleman fick åka en massa karuseller och gå på cirkus och ha det skoj!
 
Oktober 2016
 Oktober kom och jag gick och väntade på hösten som aldrig verkade komma. Några enstaka dagar va det grått och regn i luften och jag kunde mysa med tjocka tröjor och tända ljus som jag såg fram emot. Jag mådde himla bra i graviditeten och kunde gå och gymma ganska många gånger i veckan när lilleman va i skolan. Och det stora denna månaden som vi väntat och väntat på va att Charlie fick av sitt gips. Och han va helt återställd från första stund.
 
 Charlie fick testa på lite handbollsträning vilket han i för sig tyckte va skoj men vi kom väl fram till att vi kanske skulle vänta lite med fler träningspass. Och i november gick vi och väntade på nya familjemedlemen. 28 november, beräknade förlossningsdagen, kom men ingen bebis kom. Trodde vi. Men på kvällen den 28.e började värkarna och vår lilla Alicia kikade ut tisdagen den 29.e november och vi blev lyckliga tvåbarnsföräldrar.
 
December 2016
 December började inte på det bästa sättet även om vi fortfarande va lyckliga i vår bebisbubbla. Alicia fick åka in på sjukhus pga hosta vilket visade sig vara bronkit och RS-virus och hon och jag blev inlagda på sjukhuset här i fem dagar. Ingen jätterolig vecka. En vecka man helst vill glömma. Men hon blev helt återställd och är pigg och frisk i skrivande stund. Väl hemma blev det en massa bebismys och syskonmys och efter en handbollscup i mitten av december gick Richard på semester, i tre veckor, och vi kunde landa lite mer i tvåbarnslivet. Sen närmade sig julafton och vi bestämde att det fick bli en julafton i Logroño med svärföräldrarna och svägerskan på besök. En liten annorlunda julafton med svensk/spanskt julbord men himla mysigt att gå utanför den givna mallen.
 
Så 2016 har haft sina ups and downs men mest ups! Att bli tvåbarnsmamma till världens finaste barn är det bästa som finns och jag är så tacksam för att jag har två friska, glada och mysiga barn!
 

In the park

Idag tog vi en tur bort mot la grajera, igen. Vi va där en sväng på juldagen och i och med det fina vädret idag tog vi ytterligare en tur dit. Denna gången hade vi också med oss lite picknick. Kaffe, några mackor och lite muffins. Så det blev en mysig tur och så tog vi en liten promenad runt sjön med vilket även det va riktigt härligt! 

One month

Idag blir vår lilla Alicia en månad. Galet va tiden går men det har ju varit en händelserik första månad med sjukhusbesök, som man helst vill glömma, och så julfirande på det.
Och idag va vi på enmånads kontroll på vårdcentralen och hon hade både växt till sig på längden och viktmässigt. Hon va två centimeter längre än sist och 500 gram tyngre vilket känns bra! Även om denna första månad har varit lite trubulent- sjukhusbesök, tvåbarnslivet, pusslandet, känslan av att inte räcka till, delad kärlek- måste jag ändå säga att det har varit en fantastisk månad. Att nu vara tvåbarnsmamma är det helt klart bästa som finns!
 
Visa fler inlägg