Powerwalk & outdoor training

Efter jag lämnat lilleman i skolan brukar det ju bli en powerwalk på en drygt timme och så även idag. Och efter körde jag lite övningar i den härliga morgonsolen. Ganska smart av mig va att ta bilder i motljus va? Haha, tänkte inte riktigt till där. Fördelen dock är att jag fick med solen och soltrålarna så det är jag ändå ganska nöjd med...
...så okej, jag har några mag-favorit-övningar som jag brukar köra vilka är: plankan &...
...sidoplankan vilket jag nu ser på bilderna är en ganska dålig sidoplanka, men jag gör om och gör rätt nästa gång..både plankan och sidoplankan kör jag 1 minut/planka...
...sen brukar jag köra en övning som jag inte vet vad den heter men jag såg den på nyhetsmorgon för ett tag sedan, orginalklippet kan ni se här, men man står i alla fall i denna position- på alla fyra och tar högerhanden till vänsterknät och då likaså vänsterhanden till högerknät. Här brukar jag köra 40 gånger (20/knä)
...sen har vi mountainclimbern- upp med knäna till magen typ, först vänster sen höger sen vänster, ja, ni fattar. Här kör jag också 40 rep (20/ben) Alla dessa övningar går jag runt på 4 ggr tills det bränner till i magen och gör det inte det ökar jag repetitionerna!
Med detta vill jag också tipsa, eller inspirera, till att man behöver faktiskt inget gymkort för att kunna träna. Allt man behöver är ok skor om man vill köra nån form av kondition först- powerwalk eller löp- men sen är det bara den egna kroppsvikten som behövs och eller hjälpmedel såsom en stol, trappor, band etc. Och tiden? Ja, dessa magövningar gjordes på tio minuter. Lägger man till armövningar eller benövningar på tio minuter är det inte så mycket tid i det stora hela. 30 minuter nån gång i veckan tror jag de flesta kan klämma in, en gång i veckan, två, tre eller fem. Med två barn är det trixigt att få till men jag passar som sagt på när lilleman är i skolan, när Richard är hemma från träning mitt på dagen eller en söndag när han är helt ledig. Man får hitta sina egna små luckor helt enkelt och kanske göra nåt roligt av det. En powerwalk eller löptur med mamma/syrran/mannen/barnvagnen/på lunchen/till jobb/från jobb. Jag själv trivs bäst med en mix mellan utomhusträning/hemmaträning och pass på gymmet...huvudsaken är att man tycker att det är roligt och det ger en härlig energi i slutändan!