Ida Kappelin

Weekend trip- Prag
 
Så blev det en liten weekend tripp mot Prag! Tidig start imorse med tåg ner mot Kastrup och sen en smidig och kort flygning, ännu kortare eftersom vi båda två slocknade. Och väl här gick vi direkt mot hotellet, slängde av våra saker och tog spårvagnen in mot Karlsbron och gick på lunch-jakt. Sen hamnade vi på ett gammalt bryggeri och provade lite öl och åt en himla god schnitzel. Så gott att jag funderade på att beställa in en portion till, haha. Sen efterlunch gick vi vidare över Karlsbron, bort mot slottet och borgen och kikade runt lite där sen behövdes en liten vätskepaus så då vandrade vi tillbaka mot gamla stan och hamnade på ett ställe med billig öl, som på alla ställe, och god apfelstrudel. Efter lite vätska i kroppen knatade vi vidare och kikad elite i butiker inne i smeten innan vi båda två kände av den tidiga starten imorse och att vi faktiskt knatat på ganska länge så då drog vi oss vidare mot hotellet...
Och ikväll ska vi se vad Prag har att erbjuda by night!
 
Sunshine in my pocket...
 ...ja för här är den inte i alla fall. Solen lyser, bokstavligen, med sin frånvaro. Igår smög den sig igenom vid nåt tillfälle på fem minuter men sen va den borta lika snabbt. Men så är det väl i januari...och februari...och mars. Kanske har varit lite väl bortskämda med snabb vår de åren vi bott utomlands så nu är det tillbaka till verkligheten, den svenska verkligheten. 
Och vad har hänt här då? Jo, det är fortfarande inskolning för lillan, vilket går himla bra, och det börjar bli fler och fler timmar nu vilket är toppen. Annars är det jobb som gäller om dagarna och igår efter jobb mötte härliga Rebecca upp mig för en middagsdejt. Vi hamnade på Sumo sushi- ett sushiställe inne i stan vilket tydligen ska vara det bästa. Jag är lite sisådär till sushi, jag varken hatar det eller tycker att det är wow. Tänker man att an är hungrig och ska ha hämtmat finns det flera andra grejer som ploppar upp i huvudet. Kanske för att jag tänkt att man inte blir så värst mätt på sushi. Men det kan man bli och det blev jag igår och det va faktiskt över förväntan. Himla gott att doppa de små knytena- vet inte vad de heter- i soya blandat med wasabi. Sen efter sushimiddag tog vi en kvällsfika på det så det blev en himla mysig lillördag.
Och idag blir det eftermiddagsjobb så mamma och pappa kommer upp och passar barnen, vi får lite torsdagsmys tillsammans och imorgon bär det av mot weekend-trip, bara jag och Richard. Ska bli himla mysigt! 
Longing for spring
Igår va det så in i bomben kallt. Ska ju inte klaga eftersom jag jobbade hela dagen och inte behövde vara ute i kylan men eftersom vi har dörren öppen kändes det ändå av i butiken...
Och hur gick det då med två huliganer i butiken? Haha! Jodå..det gick. Inte smidigt men det gick. Så fort jag fått fram Bolibompa på telefonen va lilleman nöjd och Alicia fick mest agera accessoar på höften. 
Och trots den isande kylan igår och nattens halvstorm varvat med snöblandat regn är jag ändå peppad på vår. Så efter lilleman och Richard lämnats av imorse åkte jag och lillan och köpte lite tulpaner för att lura hjärnan lite att våren är på ingång, va ju faktiskt tulpanens dag igår vilket jag missat så vi kör det idag istället...
...nåt annat jag är ganska så sugen på är att få inviga dessa snygga skor jag fick i julklapp. Inte direkt snöslask-skor och inte heller inskolning-på-förskolan-skor. Så de får väl snällt ligga och vänta i kartongen tills det blir lite härligare väder eller tills man blir utbjuden på galej. Kanske något att stoppa ner i väskan inför helgens weekend-trip?!